torsdag 14. januar 2010

Jeg stemmer for et forslag om 4-dagers arbeidsuke for alle småbarnsmødre. En obligatorisk fridag midt i uka, som uten spørsmål og lange skjemautfyllinger skjer helt automatisk for yrkesaktive småbarnsmødre. En dag som kun skal tilhøre mor. Alle fedre skal denne dagen ta seg av avlevering av barn til barnehagene, så mor kan krype tilbake til køys igjen, og sove til minst kl 10.30. (Helst skal far ha skiftet på sengen først, slik at hun kan kroe seg under hvitt nyvasket sengetøy, gjerne duftende med en siste rest av sol fra sist sommer).

I postkassen denne faste dagen i uka, skal det ligge en konvolutt. I denne skal det ligge et gavekort, gjerne et visakort med,.. tja la oss si, 300,- som må brukes opp samme dag, utstedt av hjemkommunen, som en takk til mor, for at hun bidrar til å oppfostre kommende bysbarn. Etter en kjapp dusj, drar mødre denne dagen ut til en koselig kafe og for å treffe andre mødre med sine gavekort, for å spise frokost. De møter oppmuntrende tilrop, og klapp på skulderen fra andre kafegjester, som hyller den dobbeltarbeidende kvinne, som har tatt på seg verdens viktigste og tøffeste jobb, i tillegg til å bidra til at samfunnet går rundt.

På trappa hjemme, et par timer før barna ankommer, står en pose økologiske matvarer, dagens middag. Oppskrift medfølger, og er en overraskelse hver uke, utarbeidet av en kjent kokk.

Når resten av familien kommer hjem, står mor utvilt og smilende på trappen, middagen er satt på bordet, og etterpå er det tid for kos, latter og høytlesning. Og som en ekstra bonus, kaster en nyladet mor seg over far, på god gammel "før-barna-kom"-vis.

Hadde ikke dette vært fantastisk? En dag uten kjas, mas, sutring, og kamp mot klokka. Jeg skjønner ikke at ingen står i bresjen for et slikt forslag? Dette burde jo gagne alle. Selv skulle jeg gjerne ha banet vei i vellinga,... hadde jeg bare hatt tid.

1 kommentar:

Pia sa...

En god idè, spør du meg!