tirsdag 22. oktober 2013

Javel ja

Storebror kommer med en kunngjøring under middagen. "Jeg skal bli kunstner når jeg blir stor", han tygger ufortrødent videre. "High five!" svarer Kosemamma og Pappa, og berømmer podens modige valg. Inni seg svelger Kosemamma tungt, og krysser fingrene for at maleriene skal selge som varmt hvetebrød.

lørdag 19. oktober 2013

Bursdag hele uka

Lillebror er endelig 5 år, og første bursdagsselskap er over. Fjortis-søskenbarna har kommet og gått med liv og leven, gaver er pakket opp og satt sammen, pølser er spist og fortært, og Lillebror er fornøyd. Men den fineste gaven så langt, var at vennegjengen fra den gamle barnehagen kom på tur i Lillebrors nye barnehage, med både krone, fine tegnegaver og rørende brev fra de voksne. Kosemamma måtte tørke en tåre over de fine ordene, Lillebror er høyt savnet av verdens beste barnehage. Men i den nye barnehagen er alle gutta som sammen skal starte på skolen til høsten, og da kan man like gjerne bli kjent først som sist. I den gamle barnehagen startet dagen med levende lys, et varmt fang og en god klem. I den nye sitter alle i ring rundt et bål og spiser skiva si utendørs, en totalt ny setting med andre ord. Lillebror takler det alikevel topp, selv om gjøgleriene og ablegøyene sier at man nok føler seg litt utenfor ennå. Men nå er han fem. Fem år og verdensmester, og da takler man det meste. Heldigvis.


ps. Fem år, men alikevel sover lillebror sammenkrøllet på magen, så små fotblar i kryss vises under en liten rund rompe, akkurat som han gjorde da han var nyfødt. Lille store Lillebror.