tirsdag 13. november 2012

God gammel

For over seksti år siden la kofferten ut på ferden. Over hav og land fulgte den Morfar på vei mot skole og internat. Hver jul og hver sommerferie ble en stor koffert og en liten gutt hentet hjem til øya langt til havs. Hver høst og januar ble den pakket full av hjemmestrikkede sokker, brev, minner, hjemmelaget mat og kjærlighet. Etterhvert ble den en bykoffert, fin og fjong som den var, rutete trekk med brune hjørner. Mange flyttelass senere, noen hakk flere, litt rustbelagt i lås og beslag blir den oppdaget i all sin prakt nede i boden. "Se en skattekiste!" roper Lillebror begeistret, "Wooow" utbryter Storebror imponert. Nå står den atter fram i lyset, mens gammelt støv rister av seg, fylles den av et lego-skred. God gammal kvalitet.

onsdag 7. november 2012

Stolt

Familien på tre er på handling etter skole, barnehage og jobb. Pappa er på reise. Klokka tikker fort, blodsukkeret er lavt, og blodtrykket stiger. På vei mot hyllen med  kjapp og billig middag, får gutta lov til å velge seg en liten leke. Lillebror velger en liten bil, mens Storebror leter og leter og leter etter den perfekte lille esken, til under mors avtalte pris. Endelig faller valget på en tegneblokk, men på vei mot kassen faller han i staver over en dinosaurbok. Igjen. Mor gir etter, og angrer ikke i det hele tatt, der hun betrakter seksåringen sin som går og leser mot kassen. Helt i sin egen verden, bak brillene, formes bokstavene om til ord, sakte men sikkert gir boka en helt ny opplevelse.
1 0 0  F A K T A   O M   D I N O S A U R E R... han smiler oppslukt for seg selv, langt inne i en helt ny verden.

mandag 5. november 2012

Søndag, del to

Søndagsfrokosten ble unnagjort, og ullongsene dradd på. Alle fire i hagen, overivrige hender hjelper Pappa som svetter over tramponlina som skal reddes før neste snøbyge. Filmer levers tilbake til biblioteket, nye lånes, venner møtes i parken. Det trilles tur med gode venner, store, små, og to bittesmå søstre som er siste tilskudd i flokken. Alle ler, koser seg, spiser pizza på restaurant, før vi låner med oss en kompis med hjem. Når vi kommer inn ser vi at nesten alle de lysene vi tente til frokost, fremdeles brenner friskt og freidig der hjemme i stua. Gulp..

søndag 4. november 2012

Grytidlig søndag

Barnetv, te, dyne i sofaen med to som deler brodelig, enn så lenge. November trykker på ruta, og det er rim i gresset. Inne lyser stua opp av utallige telys, koselig men også bidrag til Storebrors "samle-inn-telys"-prosjekt i klassen. November er den beste måneden, og Kosemamma kjenner julestemninga komme krypende. Sikkert derfor hun hver år liksom er ferdig med julen sånn 20 desember. Jaja. Det er iallefall en fin tid å gå lommelykt-tur på.