fredag 29. juni 2012

Logisk

- " det er bra pappa ikke er bitte bitte liten.." Storbror fabulerer fra baksetet
-"Åja? Hvorfor det da?"  spør Kosemamma blidt
- "Eh.... da hadde vi jo ikke kunnet se ham, selvfølgelig!" Storebror stønner oppgitt...

Sant sant.

onsdag 27. juni 2012

Mammakjærlighet

Kosemamma ser på klokken og irer. Hun er på jobb, men har vondt i hjertet. I åpent kontorlandskap, er det godt med øreklokker og radiodokumentar. Programmet om de norske sykesøstrene som jobbet for Røde Kors under krigen sitter i kroppen. Den gamle damen som forteller om det sterkeste minnet fra bombingen av Berlin gjør fysisk vondt. Femåringen som hadde kommet inn på sykehuset med en rød koffert som mamma hadde bedt ham ikke slippe taket i, før hun døde. I den lå den lilles døde lillebror. To brødre. Som hennes egne små gutter. Mammahjertet blør, og dataskjermen blir utydelig. En time igjen før hun kan klemme guttene sine.

tirsdag 26. juni 2012

hit et steg, og dit eit steg... :)

Storebror har lagt seg, og Kosemamma prøver å snakke litt om alt som skal skje etter sommeren. Hun forteller at det i klassen hans vil være tyve barn, det vil være en lærer der, det kommer til å bli spennende, morsomt, og han vil få nye kompiser. Han skal lære seg å lese spennende bøker helt selv, skrive hemmelige lapper til de andre i gutteklubben, og mange andre ting. Storebror ligger stille og hører på, mens Kosemamma utbroderer alt det nye som ligger foran ham.
Han stanser henne med en håndbevegelse og utbryter:
 -"Men mamma, hva har de andre barna gjort da?" 
-" gjort"?
- "Ja mamma, du sa jo de var tyve-barn!"
 Hun sukker, og starter på nytt: "I klassen din vil du gå sammen med TJUE andre barn..."

torsdag 7. juni 2012

Mysigt

Fredags morgen og fridag. Frokost i sofaen, gutta under pledd foran barnetv´n. Det er lovt 18 grader juni  i hagen, og vennetreff er avtalt. Lillebror har sagt ja til en hårklipp, (om han bare ikke får hår på buksa si), Storebrors nakke er karamellfarget sommerbrun, og huset dinosaurer er oppstilt i lang kø på stuegulvet. Avslappende opptrapping mot helg :)

søndag 3. juni 2012

Bra levert

"-Lillebror, kan du gi meg den Ben10 figuren?" Storebror spør med smørstemme.
"-Jada, svarer Lillebror serviceinnstilt, jeg kan kaste den til deg, jeg!" Hvorpå han snur seg og pælmer figuren blidt midt i planeten på sin eldre bror.